Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

     77.«Η δοκιμή της ημέρας»
Πέμπτη 31/10/2013
 «Χωριανό»


Η σημερινή δοκιμή αφορά το προϊόν «Χωριανό» της εταιρίας “Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.”. Σήμερα ήθελα κάτι πιο παραδοσιακό να βάλω στο τραπέζι μου και διάλεξα το «Χωριανό», δηλαδή ψωμί σίτου ολικής άλεσης με σίκαλη σε φέτες, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακή συνταγή και με φυσικό προζύμι. Μου άρεσε πάρα πολύ η συσκευασία του, με το να κυριαρχούν τα χρώματα μπεζ και χακί και με αρκετή διαφάνεια όπου βλέπεις το προϊόν και να σου θυμίζει χωρίς καν να το δοκιμάσεις χωριό και κάτι φυσικό και παραδοσιακό. Η συσκευασία είναι από ανακυκλώσιμο υλικό με σεβασμό στο περιβάλλον, έχει 18 φέτες και καθαρό βάρος 500 γραμμάρια. Οι θερμίδες ανά φέτα είναι 74 και υπάρχει στην πίσω πλευρά της συσκευασίας ένας πίνακας με τα διατροφικά στοιχεία ανά φέτα και ανά 100 γραμμάρια προϊόντος. Το συγκεκριμένο ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, χωρίς τεχνητά συντηρητικά και πρόσθετα. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα και υπάρχουν πάνω στην συσκευασία τα πλήρη στοιχεία της εταιρίας όπως και γραμμή καταναλωτή χωρίς χρέωση. Με σεβασμό στην παραδοσιακή τέχνη της αρτοποιίας, η εταιρία «Παπαδοπούλου» δημιούργησε για μας το «χωριανό ολικής άλεσης με σίκαλη», ένα χωριάτικο ψωμί με αγνά, εκλεκτά υλικά, μοναδική πλούσια γεύση και υφή όπως αυτή του φρεσκοψημένου παραδοσιακού ψωμιού. Άλευρα δημητριακών ολικής άλεσης, προζύμι και μαγιά αναμειγνύονται και ζυμώνονται για να δημιουργήσουν μια εκλεκτή φρατζόλα, που φουρνίζεται και συσκευάζεται με φροντίδα, για να έρθει στο τραπέζι μας και να συμπληρώσει γευστικά την καθημερινή μας διατροφή. Ένα ψωμί που αποτελεί εξαιρετική πηγή πολύτιμων φυτικών ινών και πρωτεϊνών αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Μπορούμε να το απολαύσουμε σε κρύο σάντουιτς ή τοστ, φρυγανισμένο, δημιουργώντας μπρουσκέτες ή απλά συνοδεύει το καθημερινό μας γεύμα.  Υπάρχουν και δύο ακόμα γεύσεις: «χωριανό σταρένιο με 6 δημητριακά» και «χωριανό πολύσπορο». Με τη μοναδική συνταγή Παπαδοπούλου, όλη η νοστιμιά της παράδοσης μας συνοδεύει καθημερινά! Τα συστατικά του είναι τα εξής: αλεύρι σίτου ολικής άλεσης 53%, νερό, αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης 3,5%, φυτικά έλαια, ζάχαρη, προζύμι 3% (νερό, αλεύρι, σίτου), μαγιά, αλάτι, ξύδι, άρωμα, αλεύρι ζύμωσης σίτου, αλεύρι βύνης σίκαλης, σιμιγδάλι, εκχύλισμα κερασιού ασερόλα, αλεύρι φάβας. Ανοίγοντας την συσκευασία, το ψωμί ήταν προστατευμένο σε δικό του περιτύλιγμα, φρέσκο, νόστιμο και υπέροχα γευστικό! Μου άρεσε υπερβολικά και όπως να το συνδύασα ταίριαζε με όλα και πραγματικά είναι ψωμί ποιοτικό και παραδοσιακό! Καλή δοκιμή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου